Overgangsklachten en VoetreflexPlus

Overgangsklachten, opvliegers en nachtzweten. Slecht slapen en stemmingswisselingen. Herken je deze klachten? Ervaar je de overgang als een uitdagende periode die veel van je vergt?

Het is fijn om te weten dat je er niet mee hoeft te blijven lopen. Je kunt er iets aan doen! VoetreflexPlus biedt op een natuurlijke manier ondersteuning aan overgangsklachten. Na een behandeling voel je rust en ontspanning in je lichaam. Je zult merken dat je weer ‘jezelf’ bent!

Oorzaak overgangsklachten

Zonder dat je je er waarschijnlijk van bewust bent, beginnen de eerste hormoonveranderingen al voor je laatste menstruatie. Door de afname van eicellen wordt er minder oestrogeen en progesteron aangemaakt. Dit geeft veranderingen in de hormoonhuishouding. Daarnaast reageert je lichaam veel gevoeliger op stress. Stress tijdens de overgang zorgt ervoor dat het hormoonsysteem nog meer uit balans raakt, waardoor de overgangsklachten op fysiek, mentaal en emotioneel gebied verergeren.

VoetreflexPlus als ondersteuning

Tijdens een VoetreflexPlus behandeling ligt mijn aandacht bij het balanceren van de hormoonklieren en het reduceren van stress. De ontspanning die je tijdens een behandeling ervaart zorgt voor evenwicht in het lichaam en de hormoonhuishouding. Het geeft je de mogelijkheid om even uit de hectiek van de dag te stappen. Een moment voor jezelf om alle veranderingen een plekje te geven.

Yin en yang

Volgens de TCM (Traditional Chinese Medicine) bestaat het leven uit een yange en een yinne fase. De eerste helft van ons leven is heel erg “yang”. Het levenstempo ligt hoog, we leggen de lat vaak hoog en we krijgen dagelijks een flinke portie informatie en prikkels te verwerken. De tweede fase van het leven, richting de overgang, is de yinne fase. Deze fase vraagt om aanpassingen in je leven. Je lichaam en geest hebben voldoende hersteltijd nodig om je lichaam en je hormoonhuishouding in balans te houden.

Op een effectieve manier en op een ontspannende wijze kun je het yin van je lichaam voeden door specifieke meridianen en acupunctuurpunten te behandelen met VoetreflexPlus technieken. Je zult merken dat opvliegers, nachtzweten hierdoor verminderen en je weer kunt genieten van de kleine dingen van het leven.

Vrouw-Zijn

Het veranderingsproces in de overgangsfase van de vruchtbare fase naar niet vruchtbare fase kan behalve op fysiek ook op mentaal en emotioneel gebied voor problemen zorgen. Deze fase vraagt om acceptatie en bewustwording om je leven anders in te richten.

Wil je hulp bij het vinden van de balans in je lichaam en het accepteren van deze nieuwe fase in je leven? Het traject Vrouw-Zijn bestaat uit 6 op jou afgestemde voetreflexbehandelingen die bijdragen aan het stap-voor-stap je lichaam in evenwicht brengen. Daarnaast krijg je handvatten om je leven zo in te richten dat je rust en balans ervaart. Op een natuurlijke manier, zonder het gebruik van medicatie.

meer over traject Vrouw-Zijn

Specialisatie VoetreflexPlus en overgangsklachten

Mijn specialisatie bij VoetreflexPlus ligt bij de vrouwelijke gezondheid en hormonen, waaronder dus overgangsklachten. Ik help jou met klachten zoals:

  • opvliegers
  • nachtzweten
  • slaapproblemen
  • osteoporose
  • vermoeidheid
  • stemmingswisselingen
  • overgewicht
  • blaasklachten
  • vaginale droogheid
  • gewrichtsklachten en spierpijn

Tarief

Het tarief voor een VoetreflexPlus behandeling van 75 minuten bedraagt € 70,00.

Wil je je overgang verzachten, zodat je weer rust en ontspanning voelt in je lichaam?

 

afspraak maken