Balans in je leven én je hormonen

In het leven doorloop je als vrouw verschillende fases, zoals puberteit, vruchtbare periode, menopauze en overgang. Elke levensfase kan voor specifieke vrouwelijke klachten zorgen die je dagelijks leven kunnen beïnvloeden. Klachten op zowel fysiek- als emotioneel vlak. De oorzaak is vaak een disbalans in je lichaam en hormoonspiegel. VoetreflexPlus is een natuurlijke manier om de disbalans in je lichaam en de transformatieprocessen in het leven van een vrouw te ondersteunen.

Het hoort er niet bij

Veel vrouwen denken dat menstruatie- of overgangsklachten er nu eenmaal ‘bij horen’.
Wat als ik je vertel dat het ook anders kan? Je een maandelijkse cyclus kunt hebben zonder klachten. Je geen last meer hebt van pijn voor en/of tijdens je menstruatie, je niet meer 1 á 2 dagen per maand op bed ligt vanwege je klachten. Je geen rekening hoeft te houden met wat je ’s-morgens aantrekt omdat de opvliegers je de hele dag door parten spelen. Je jezelf weer herkent en je ’s-nachts weer goed doorslaapt.

menstruatieklachten: PMS, pijn, overmatig of weinig bloedverlies, onregelmatige cyclus, stemmingswisselingen, uitblijven menstruatie gespannen borsten of migraine?

Overgangsklachten: opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen, hoofpijn, vermoeidheid, slaapproblemen en gewrichtsklachten.

Daarnaast willen klachten tijdens de menstruatie of overgang jou ook iets vertellen. Het ‘iets’ betekent misschien dat je bij jezelf mag nagaan hoe je je voelt tijdens je cyclus, wat zijn de moeilijke momenten voor je, waar loop je tegenaan en wat mag anders? Diep van binnen weet je het wel wat goed is voor je. Door te voelen wat er anders mag en dit ook daadwerkelijk toe te gaan passen in je dagelijks leven zul je merken dat je lichaam beter gaat functioneren en de klachten voor of tijdens de menstruatie of overgang afnemen of verdwijnen.

Alles heeft een ritme – Leven volgens je cyclus

We groeien op met het idee dat menstrueren of in de overgang zijn, lastig en ongemakkelijk is. Wat als je je maandelijkse cyclus vóór je zou kunnen laten werken in plaats van tegen je?

Je leven afstemmen op je cyclus betekent rekening houden met lastige en positieve momenten. Op deze manier ervaar je je menstruatie/overgang niet als een last, maar juist iets dat voor je werkt. Als je begrijpt wat er iedere maand in je lichaam gebeurt, kun je je leven gemakkelijker en leuker maken door hier op in te spelen.

Een veelgebruikte methode wanneer je eigen cyclus wegvalt is het volgen van de maancyclus. Wanneer je niet meer menstrueert kan de maancyclus een anker voor je zijn en je zo helpen om toch de voordelen te halen uit leven volgens je cyclus.

Traject Vrouw-Zijn

Elke vrouw is anders. Elke vrouw ervaart haar eigen klachten of ongemakken tijdens de menstruatie of overgang. In het traject Vrouw-Zijn stem ik mijn behandelingen af op jouw lichamelijke en/of emotionele klachten. Daarnaast kijken we samen naar de oorzaak van je klachten. We kijken naar wat jij nodig hebt om energiek en fit door het leven te gaan, met grip op je cyclus en je leven.

Het traject bestaat uit:

 • 6 VoetreflexPlus behandelingen binnen het tijdsbestek van 3 maanden. Deze behandelingen bieden een ondersteuning in het creëren van een balans in je hormoonspiegel én in je leven.
 • Leven volgens je cyclus. Het leven volgens je cyclus helpt je inzicht te krijgen in je eigen cyclus. Door dagelijks kort stil te staan bij je lichaam, gevoel en energieniveau, word je je bewust welke invloed jouw cyclus heeft op je dagelijkse leven. Dit inzicht helpt je om je leven af te stemmen op je cyclus. Je weet wanneer je het beste activiteiten, deadlines en momenten voor jezelf kan inplannen. Na verloop van tijd zal je cyclus hierdoor veel natuurlijker verlopen. Je klachten zullen afnemen of zelfs verdwijnen.

Daarnaast kijken we welke van de onderstaande onderwerpen jou kunnen helpen om rust en ontspanning te creëren in het dagelijks leven.

 • Acupressuur om thuis toe te passen
 • Moxa therapie (bijvoetkruid)
 • Ademhalingsoefeningen
 • Yin yoga oefeningen
 • Energiemanagement
 • Schrijfoefeningen
 • Gebruik van etherische oliën
 • Grondingsoefeningen
 • Mindfulness oefeningen

Je bent de moeite waard om aandacht aan jezelf te schenken, om jezelf een leven te gunnen zonder hormonale klachten. Neem de eerste stap door voor jezelf te kiezen! Gewoon omdat je het waard bent!

meld je aan voor een kennismakingsgesprek

VoetreflexPlus

Bij VoetreflexPlus wordt uitgegaan van de fysiologie van het vrouwelijke lichaam volgens de Westerse visie én van de TCM (Traditional Chinese Medicine). De Chinese geneeskunde heeft een geheel eigen visie op vrouwelijke gezondheid. Door beide visies en behandelmethodes te combineren krijg je inzicht in de samenhang van de klachten.

De VoetreflexPlus behandelingen zijn vooral gericht op de voetreflexzones van de hormonen, zoals de hypofyse, de schildklier, de alvleesklier, de eierstokken en de bijnieren. Daarnaast worden de zones van het bekkengebied en baarmoeder behandeld voor een optimale werking. Op een zachte en ontspannen manier wordt de balans in het lichaam hersteld. In het behandelplan worden eventueel energetische massages opgenomen. Energetische massages kunnen helpen bij het loslaten van een levensfase en contact te maken met de nieuwe fase. Door de behandelingen wordt de balans op fysiek- en emotioneel vlak hersteld.

Wat krijg je?

 • 6 op jou afgestemde VoetreflexPlus behandelingen binnen een tijdsbestek van 3 maanden. Door de behandelingen kort achter elkaar in te plannen geef je je lichaam een extra ondersteuning om het zelfgenezend vermogen te stimuleren waardoor je lichaam sneller in balans komt.
 • We starten met een intake gesprek. Hierin vraag ik jou naar je klachten, waar je tegenaan loopt en naar jouw wensen en behoefte. Deze behandeling sluiten we af met een VoetreflexPlus behandeling.
 • De overige 5 VoetreflexPlus behandelingen worden tweewekelijks of driewekelijk gegeven. Deze afspraken worden tijdens de eerste afspraak ingepland.
 • Gedurende het traject loop ik met je mee. Je kunt tussentijds altijd vragen stellen via e-mail of WhatsApp.
 • Wil je na afloop van dit traject je lichaam blijven ondersteunen? Dit is altijd mogelijk door het maken van een losse extra behandeling van 75 minuten. Op deze manier geef je jezelf de aandacht die je verdient en blijf je lichamelijk en mentaal in balans.
 • De investering is € 165,00 per maand (inclusief btw). In totaal € 495,00 (inclusief btw).

Wil je kennis en inzicht in jouw lichaam?
Wil je leren hoe je jezelf het beste kan
ondersteunen om in elke fase van je Vrouw-Zijn
in goede gezondheid te leven?

 

afspraak maken