Wat is VoetreflexPlus

VoetreflexPlus is een natuurgeneeswijze die je lichaam en geest laat ontspannen en je afweersysteem ondersteunt. Ons lichaam is van nature in staat om zichzelf te herstellen. VoetreflexPlus helpt je lichaam hierbij.

Beter in balans met VoetreflexPlus

Voetreflexologie heeft als uitgangspunt dat het gehele lichaam zich weerspiegelt in de voeten. Op de voeten bevinden zich reflexzones die in verbinding staan met organen, spieren, gewrichten en weefsels in ons lichaam. Door het masseren van de reflexpunten op de voeten wordt in corresponderende deel van het lichaam de doorbloeding, de energiedoorstromingen en de afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem gestimuleerd. Het lichaam wordt daardoor aangezet om eventuele blokkades op te heffen. Hierdoor ontstaat er balans in het lichaam: homeostase. Balans in het lichaam leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

Westerse- en Chinese voetreflexmethode

In mijn praktijk combineer ik Westerse voetreflexologie met Chinese voetreflexologie (TCM, Traditional Chinese Medicine).

Bij de Westerse voetreflexmethode worden de zones op de voet met druk behandeld, om zo de doorbloeding naar het bijbehorende gebied in het lichaam te verbeteren.

De Chinese voetreflexmethode werkt behalve met reflexzones ook met meridianen, waar acupunctuurpunten op liggen. Meridianen kun je zien als onzichtbare verbindingslijnen waardoor de levensenergie, ook wel Qi, zich door het lichaam verplaatst.

Wanneer de energie door een blokkade of een verstoring niet goed door de meridianen kan stromen ontstaan er fysieke, mentale of emotionele klachten. Door specifieke meridianen en acupunctuurpunten met zachte druk te masseren kunnen blokkades en verstoringen worden opgeheven en kan de energie in de meridianen weer stromen.

De combinatie van beide voetreflexmethodes versterken en versnellen het effect van de behandeling!

Wat kun je verwachten?

Als je bij mij in mijn praktijk komt kijk ik naar jouw lichamelijke, mentale en emotionele conditie. Verder kijken we wat speelt in je dagelijks leven. Zijn er situaties in je leven die je eigenlijk liever anders wil? Je leefomstandigheden hebben namelijk invloed op jouw welzijn en gezondheid.

Samen kijken we naar de oorzaak van je klacht. Ik richt mij niet alleen op het bestrijden van de symptomen van je klacht. De behandeling is veel meer gericht op de aanpak van de oorzaak van jouw klacht. Jij staat als mens centraal tijdens de behandeling.

Daarom werk ik met het traject Vrouw-Zijn en Zwanger met Aandacht, waarin ik de behandelingen volledig afstem op jou en jouw situatie. Waar nodig reik ik extra mogelijkheden aan om jouw herstel te bevorderen. Bij elke behandeling bespreken we samen de voortgang. Op deze manier blijf je zelf nauw betrokken bij je herstel. Je eigen inzet en houding tijdens het traject hebben een positieve invloed op je herstelproces.

Het aantal behandelingen wat nodig is om je klachten te verhelpen is afhankelijk van de aard van je klacht. Klachten die al langer bestaan, vragen meer tijd om te herstellen. Na 6 á 8 behandelingen zijn klachten vaak afgenomen of verdwenen.

VoetreflexPlus kan een medische behandeling ondersteunen. Het is een waardevolle aanvulling op een bezoek aan een arts.

Ervaring

"Miranda observeert goed en luistert uitstekend. De behandelingen worden in z'n geheel op mijn behoeftes aangepast. Het is heel bijzonder om te ervaren wat de verschillende doelgerichte handposities en bewegingen van Miranda in je lichaam én ziel teweegbrengen. Tijdens de behandeling kun je stil zijn, maar er ontstaan ook fijne gesprekken als je reageert op de behandeling en vertelt wat je voelt. Miranda kan je gevoelens goed plaatsen en verklaren. Wat mij opvalt aan Miranda is haar vermogen tot koestering. Je voelt je vanaf het eerste moment veilig en geborgen in haar handen.
Het effect van de behandeling is elke keer weer: instant ontspanning op de behandeltafel. Zelfs mijn aangetaste spieren laten spanning los. De koestering werkt ook door op zielsniveau. Je voelt je gezien en gehoord door Miranda. Nou, dat doet een mens goed!"

Krista

Voordelen van VoetreflexPlus:

 • Werkt ontspannend en is stressverlagend
 • Betere vitaliteit
 • Pijnverlagend
 • Bevordert een goede nachtrust
 • Meer vitaliteit en energie
 • Betere doorbloeding
 • Verhoogde afvoer van afvalstoffen
 • Herstellen van persoonlijke balans op fysiek, mentaal en emotioneel gebied
 • Boost je afweer
 • Waardevolle aanvulling naast reguliere behandeling
 • Werkt preventief op gezondheid
 • Oppepper voor je humeur

Wil je de helende kracht en de ontspanning van een VoetreflexPlus behandeling ervaren? Ben je nieuwsgierig naar wat het jou brengt?

 

afspraak maken