Tijdens een controle bij de verloskundige of gynaecoloog heb je te horen gekregen dat je baby in een stuitligging ligt. Als je de wens hebt om op een natuurlijke manier te bevallen, kan deze boodschap voor onzekerheid en stress zorgen. Want al snel komt de vraag ‘Hoe ga ik bevallen?’. Kies je voor een geplande keizersnede of een vaginale stuitbevalling?

Enige onzekerheid kan wellicht weggenomen worden als ik je vertel dat zwangerschapsreflexologie ingezet kan worden om je baby op een zachte en milde manier met zijn hoofdje naar beneden te draaien.

Zwangerschapsreflexologie en moxa

Een zwangerschapsreflexologie behandeling is erop gericht om ruimte en ontspanning in je buik te creëren. Omdat ontspanning in je lichaam van groot belang is, worden de technieken met zachte druk uitgevoerd. Want hoe meer je je kunt overgeven aan de ontspanning, hoe meer ruimte er in je buik ontstaat en hoe gemakkelijker je baby zich kan draaien.

Het helpt om vertrouwen te hebben in jezelf, in je lichaam en je baby. Je baby het vertrouwen te laten voelen dat het veilig is om met zijn hoofdje naar beneden te draaien. Daarom is er tijdens de behandeling aandacht voor jouw onzekerheden én voor je baby om hem/haar te stimuleren om naar de juiste positie te draaien.

Een stuitligging behandeling bestaat uit het stimuleren van gerichte reflexzones en acupressuurpunten op je voeten en onderbenen, en het masseren van je buik. Tijdens de behandeling stimuleer ik één specifiek acupunctuurpunt met moxa. Moxa is staaf van gedroogd bijvoetkruid en wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunst om acupunctuurpunten mee te verwarmen. De warmte van de moxa zorgt ervoor dat je baby bewegelijker wordt. De kans dat je baby gaat draaien neemt hierdoor toe.

Wanneer starten?

Met de VoetreflexPlus- en moxa-behandeling kun je vanaf week 33 starten. De verloskundige kan bepalen of er fysieke beperkingen zijn die het draaien van je baby onmogelijk maken. Tijdens de behandeling leg ik je enkele oefeningen uit die je thuis kunt doen om zoveel mogelijk ruimte in je buik te creëren, waardoor je baby ruimte krijgt om te draaien. Aan het einde van de behandeling krijg je een moxa stick met uitgebreide handleiding van de moxa en van de oefeningen mee naar huis.

Je kunt tot week 36 zelf werken aan het draaien van je baby, door dagelijks de moxa-behandeling en de oefeningen te doen. Het is ook een goede voorbereiding voor een eventuele uitwendige versie door de verloskundige of gynaecoloog, als je kindje niet gedraaid is.

Tarief

Het tarief van een VoetreflexPlus behandeling van 75 minuten bedraagt € 70,00.

Heb je een vraag over de behandeling stuitligging of wil je direct een afspraak maken? Neem gerust contact met mij op zodat ik je persoonlijk kan informeren.

 

vragen of afspraak maken