Is de uitgerekende datum bijna inzicht? Met zwangerschapsreflexologie kun je je lichaam voorbereiden om de bevalling op een natuurlijke manier in gang te zetten. Daarnaast is er tijdens mijn behandeling ook aandacht voor jou en voor je eventuele lichamelijke klachten, slaapproblemen, spanningen en/of angsten die je op dat moment ervaart. Mijn aandacht richt ik op dat wat jij nodig hebt om vol vertrouwen de naderende geboorte van je kindje tegemoet te gaan.

Op een natuurlijke manier voorbereiden

Als aanstaande ouder heb je de wens dat de bevalling vanzelf start. Als je lichaam zelf de eerste aanzet geeft door het aanmaken van de juiste bevallingshormonen, zullen de eerste weeën vanzelf op gang komen. Hiervoor zijn rust en ontspanning een basisvoorwaarde.

In het traject Zwanger met Aandacht kun je in 3 reflexologiebehandelingen je lichaam voorbereiden op de bevalling. Met gerichte voetreflextechnieken en acupressuur (drukpuntmassage van specifieke acupunctuurpunten) op de voeten en benen wordt de rijping van de baarmoedermond en de doorbloeding in het bekkengebied gestimuleerd. Je brengt hiermee je lichaam in een optimale conditie om de weeën op een natuurlijke manier op gang te brengen. Er is ook aandacht voor de optimale (achterhoofdsligging) positie van je kindje. De behandelingen zijn ontspannend en geven je de extra rust, ontspanning en energie die je nodig hebt om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de geboorte van je kindje.

Weeën opwekken

Is de uitgerekende datum gepasseerd en laat de bevalling op zich wachten? Zwangerschapsreflexologie kan worden ingezet bij het opwekken van de weeën, bijvoorbeeld als:

  • Je overtijd bent, maar nog geen weeënactiviteit hebt.
  • Je vliezen gebroken zijn, maar je nog geen weeënactiviteit hebt.
  • De ontsluiting niet vordert.
  • De verloskundige/gynaecoloog adviseert om eerder te bevallen vanwege medische redenen.
  • Bij een miskraam het vruchtje niet los wil laten.

De behandeling wordt gestart met rustige ontspanningsgrepen om balans en ontspanning in het lichaam te creëren. Vervolgens stimuleer ik specifieke reflexzones en acupressuurpunten. Tijdens de behandeling ligt de focus ook op het contact met je kindje. Door jezelf tijdens de behandeling af te stemmen op je kindje, richt je je aandacht naar binnen toe. Dit is nodig om jezelf voor te bereiden op de naderende bevalling. Aan het einde van de behandeling is het lichaam in harmonie en rust gebracht.

Na afloop van de behandeling krijg je informatie over de acupressuurpunten. Deze punten gaan we samen zoeken en we oefenen de druk waarmee je ze behandelt, zodat je partner of jijzelf de acupressuurpunten thuis kunt masseren.

Het is fijn als je na de behandeling geen afspraken hebt, zodat je het ontspannen gevoel thuis kan vasthouden en je alle rust neemt en ervaart om de bevalling te laten starten.

Er is geen garantie dat de weeën daadwerkelijk starten, soms is een herhaling van de behandeling nodig.

Tarief

Het tarief van een VoetreflexPlus behandeling van 75 minuten bedraagt € 70,00.

Heb je een vraag over het opwekken van weeën of wil je direct een afspraak maken? Neem gerust contact met mij op zodat ik je persoonlijk kan informeren.

 

vragen of afspraak maken