Over Miranda

Wat is er mooier dan een baby? Ik vind het bijzondere mensjes. Zo puur, zo kwetsbaar en tegelijkertijd zo krachtig! Volledig vertrouwend op hun ouders, maar ook zo afhankelijk van hen.

Mijn drijfveer

Ik hou van kinderen en in het bijzonder van baby’s. Ik hou van de manier waarop kinderen in het leven staan. Zo onbevangen en zo eerlijk.

Met babymassage– en babyreflexologie cursussen wil ik de liefde verspreiden. Met aanrakingen geef je liefde, het versterkt de onderlinge band. Dat is wat mij raakt: de liefde en de verbinding die ik zie tussen ouders en hun baby. Baby’s houden onvoorwaardelijk van hun ouders en baby’s zoeken continu de liefde van hun ouders, ook als je baby huilt of onrustig is. Juist dan heeft je baby je zo nodig. Hoe mooi is het als je als ouder weet hoe je de basisbehoeften van je baby kunt vervullen? Je er echt kunt zijn voor je baby? Waardoor je baby leert dat hij kan vertrouwen op jou als ouder. Zo kan er een veilige hechting ontstaan, wat als het ware een basis is voor de rest van het leven. Ik gun elke baby een goede start. Want een goede start is écht het halve werk.

Mijn achtergrond

Samen met mijn man Hugo en onze drie kinderen Jelle, Marleen en Daan woon ik in Wateringen. Eigenlijk is het leven mijn grootste leerschool: de heftige geboorte van onze zoon, het begeleiden van onze drie kinderen tot de (bijna) volwassen mensen die ze nu zijn en mijn eigen groeiproces tijdens de opleidingen die ik gevolgd heb. Dit alles heeft mij gevormd tot de persoon die ik nu ben. Met mijn open houding en oprechtheid kan ik iemand echte aandacht geven. Echt luisteren, iemand echt zien. Ik voel mensen snel aan en weet vaak intuïtief hoe dingen in elkaar steken.

Daarnaast heb ik diverse officiële opleidingen gevolgd, waaronder Docent Babymassage bij Sterrenkind. Het vlammetje in mij bleef branden. Ik wilde meer diepgang om zo mijn kennis en vaardigheden te vergroten.

Bij opleidingsinstituut Tibo heb ik twee individuele jaaropleidingen gevolgd: docent babycomfortmassage en babyconsultant. Als babyconsultant heb ik een stevige basis ontwikkeld om begeleiding op maat te geven. Hiermee kan ik ouders en baby begeleiden bij problemen die ontstaan zijn in de zwangerschap, tijdens de geboorte of in de eerste periode na de geboorte.

Mijn missie

Mijn doel is om ouders te inspireren en te begeleiden. Zodat zij een veilige en liefdevolle thuisbasis kunnen creëren voor hun baby. Een thuisbasis waar hun baby kan opgroeien met het gevoel dat hij er mag zijn, zich kan overgeven aan spelen en leren. Dat de baby onbezorgd in het leven kan staan. Stralend.

Wat betreft de toekomst: ik wil mij nog meer gaan verdiepen in het hechtingsproces tussen ouder en baby. Want dit thema is de rode draad in mijn praktijk, in mijn leven. Dit is mijn missie.

Ik hoop je te ontmoeten ♡

 

Lieve groet,
Miranda van Steekelenburg