Babymassage

Babymassage is samen ontspannen, samen voelen en intens genieten van elkaar. Het biedt een baby geborgenheid, net zoals in de buik van de moeder. Het huid-op-huidcontact versterkt de natuurlijke band tussen ouder en baby. Daarnaast vermindert het darmkrampjes, slaapproblemen en overmatig huilen. Wil je leren hoe je jouw baby heerlijk kunt masseren?

Waarom babymassage?

Baby’s hebben behoefte aan liefde, geborgenheid en een veilige plek om op te groeien. De geboorte is een grote overgang voor een baby. Van de veilige en geborgen plek in jouw buik naar een wereld die nieuw is. Door je baby te masseren help je hem om de geboorte te verwerken, te wennen aan deze nieuwe wereld en zijn lijfje te ontdekken.

Tijdens de massage neemt de hoeveelheid van het hormoon oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd, toe. Dit stimuleert,  zowel bij jou als bij je baby, de gevoelens van verbondenheid en tederheid. Dit zal de natuurlijke band tussen jullie versterken.

Door je liefdevolle aanrakingen en onverdeelde aandacht voelt je baby dat hij er toe doet. Het geeft hem het vertrouwen om de wereld op zijn eigen manier te gaan ontdekken.

Je baby kan nog niet vertellen wat hij nodig heeft. Babymassage helpt jou om zijn lichaamstaal beter te begrijpen. Door in alle rust te kijken naar jouw baby ontdek je wat jouw baby jou vertelt met zijn gebaren, geluiden en lijfje. Je leert hoe je hierop kunt antwoorden.

De voordelen van babymassage

Een pasgeboren baby heeft nog weinig controle over zijn lijfje. Het kan zelf geen prikkels of (spier)spanning afvoeren. Daar heeft je baby jou voor nodig. Door massage wordt je baby zich bewuster van zijn eigen lijfje. Dit zal hem helpen om steeds beter zijn eigen emoties te leren reguleren. De gerichte, liefdevolle aanraking en aandacht tijdens de massage, helpen je baby zich over te geven aan ontspanning en slaap. Het geeft je baby een gevoel van veiligheid en rust.

Nog meer voordelen van babymassage:

  • vermindert darmkrampjes, overmatig huilen en slaapproblemen
  • vermindert een voorkeurshouding en overstrekken
  • zeer geschikt voor vroeggeborenen en prikkelgevoelige baby’s
  • bevordert toename lichaamsgewicht bij een groeiachterstand
  • spijsvertering wordt gestimuleerd
  • je baby krijgt meer weerstand tegen ziekte
  • bevordert de hersenontwikkeling

Tibo babycomfortmassage

Ik bied jou een vorm van babymassage aan die voortgekomen is uit diverse stromingen, zoals de Tibo babycomfortmassage, Bio-release en Shantala babymassage.

De Tibo babycomfortmassage werkt met de Active Rest Learning Methode©. De basis van deze methode is innerlijke rust en bewustwording. Door je bewust te zijn van jezelf en op je eigen manier innerlijk rustig te worden, ben je in staat om je baby te laten ontspannen. Vanuit deze rust kun je intuïtiever en gerichter masseren en je baby geven wat hij op dat moment nodig heeft.

De Tibo babycomfortmassage kent speciale technieken die ontwikkeld zijn door Tineke Bos (Tibo opleidingsinstituut). Deze babycomforttechnieken zijn ontstaan door haar jarenlange ervaring met te vroeg geboren, overprikkelde en zieke baby’s. De babycomfortmassage biedt je baby troost, rust en comfort. Deze technieken kunnen direct na de geboorte toegepast worden.

Individuele lessen babymassage

Iedere baby heeft zijn eigen behoefte, zijn eigen verhaal. Daarom heb ik ervoor gekozen om  individuele lessen bij jou thuis te geven. Het voordeel hiervan is dat je baby in de vertrouwde omgeving kennis kan maken met de babymassage. In alle rust en in je eigen tempo leer ik je massagetechnieken, die speciaal afgestemd worden op je baby en jou.

Ik bied je de mogelijk om een losse individuele les te volgen. Naar wens kun je vervolgens nog twee lessen volgen.

Gedurende de lessen is er ruimte om onderwerpen te bespreken waar jij behoefte aan hebt, zoals: masseren bij buikkrampjes, voorkeurshouding van je baby en het omgaan met huilen.

Bij aanvang van de les ontvang je een reader  met de massage handelingen in beeld en een flesje met natuurlijke massageolie. Hiermee kunnen jij en je baby ook buiten de lessen om genieten van babymassage. Na deze cursus ben je in staat om een volledige massage aan je baby te geven.

Je kunt met de lessen aanvangen in de periode tussen geboorte en kruipen. De les wordt gegeven aan één ouder of verzorger.

Wil je een cursus samen met een vriendin of familielid volgen? Een duo cursus behoort ook tot de mogelijkheden. Deze cursus wordt bij één van jullie thuis gegeven. Je kunt deelnemen aan een duo cursus als je baby minimaal 4 weken oud is.

Ik geef cursussen/lessen in de regio Wateringen, Westland, Rijswijk, Den Haag en Delft.

 

Workshop babymassage

Tijdens de workshop leer je babymassage technieken die afgestemd worden op de baby’s die aanwezig zijn. Om dit mogelijk te maken kunnen er maximaal 4 cursisten per workshop deelnemen. Bij aanvang van de workshop ontvang je een reader en flesje natuurlijke massageolie.
Je kunt deelnemen aan de workshop als je baby 6 weken oud is. De workshop wordt gegeven aan één ouder of verzorger. Je partner is van harte welkom om mee te kijken.

Locatie: Op aanvraag bij jou thuis

 

Cadeaubon

Een origineel en waardevol cadeau voor ouder en baby. Leuk voor een babyshower of als kraamcadeau. De waarde van de cadeaubon mag je zelf bepalen. Wil je een cadeaubon bestellen? Stuur een mail met daarin het gewenste bedrag en eventueel een persoonlijke boodschap. Na bevestiging en betaling kun je de bon afhalen of wordt de bon per post naar je toegestuurd (exclusief verzendkosten).

Tarieven

Individuele lessen babymassage bij jou thuis:
Introductieles van 60 minuten €   50,00
3 lessen van 60 minuten €  135,00
 .
Duo cursus babymassage bij jou thuis:
Introductieles van 60 minuten €   40,00 p.p.
2 lessen van 60 minuten €   75,00 p.p.
 .
Workshop:
1 les van 90 minuten €   32,50 p.p.
(De prijzen zijn inclusief 21% BTW)

 

Buiten een straal van 10 kilometer vanaf mijn woonadres in Wateringen wordt € 0,30 per kilometer reiskosten in rekening gebracht. Het aantal kilometers wordt berekend via de ANWB routeplanner.

Heb je een vraag of wens die afwijkt van het aanbod op deze website? Neem dan gerust contact op. Ik bekijk graag de mogelijkheden.