Babymassage

Babymassage is samen ontspannen, samen voelen en intens genieten van elkaar. Het biedt een baby geborgenheid, net zoals in de buik van de moeder. Het huid-op-huidcontact versterkt de natuurlijke band tussen ouder en baby. Daarnaast vermindert het darmkrampjes, slaapproblemen en overmatig huilen. Wil je leren hoe je jouw baby heerlijk kunt masseren?

Waarom babymassage?

Baby’s hebben behoefte aan liefde, geborgenheid en een veilige plek om op te groeien. De geboorte is een grote overgang voor een baby. Van de veilige en geborgen plek in jouw buik naar een wereld die nieuw is. Door je baby te masseren help je hem om de geboorte te verwerken, te wennen aan deze nieuwe wereld en zijn lijfje te ontdekken.

Tijdens de massage neemt de hoeveelheid van het hormoon oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd, toe. Dit stimuleert, zowel bij jou als bij je baby, de gevoelens van verbondenheid en tederheid. Dit zal de natuurlijke band tussen jullie versterken.

Door je liefdevolle aanrakingen en onverdeelde aandacht vraagt ​​je baby dat hij er toe doet. Het geeft hem het vertrouwen om de wereld op zijn eigen manier te ontdekken.

Je baby kan niet vertellen wat hij nodig heeft. Babymassage helpt jou om zijn lichaamstaal beter te begrijpen. Door in alle rust te kijken naar jouw baby ontdek je wat jouw baby jou vertelt met zijn gebaren, geluiden en lijfje. Je leert hoe je hierop kunt antwoorden.

De voordelen van babymassage

Een pasgeboren baby heeft nog weinig controle over zijn lijfje. Het kan zelf geen prikkels van (spier) spanning afvoeren. Daar heeft je baby jou voor nodig. Doormassage wordt je baby zich bewuster van zijn eigen lijfje. Dit zal hem helpen om steeds beter zijn eigen emoties te leren reguleren. De gerichte, liefdevolle aanraking en aandacht tijdens de massage, helpen je baby zich over te geven aan ontspanning en slaap. Het geeft je baby een gevoel van veiligheid en rust.

Nog meer voordelen van babymassage:

  • vermindert darmkrampjes, overmatig huilen en slaapproblemen
  • vermindert een voorkeurshouding en overstrekken
  • zeer geschikt voor vroeggeborenen en prikkelgevoelige baby’s
  • bevordert lichaamsgewicht bij een groeiachterstand
  • spijsvertering wordt gestimuleerd
  • je baby krijgt meer weerstand tegen ziekte
  • bevordert de hersenontwikkeling 

Tibo babycomfortmassage

Ik bied jou een vorm van babymassage aan die voortgekomen is uit diverse stromingen, zoals de Tibo babycomfortmassage, Bio-release en Shantala babymassage.

De Tibo babycomfortmassage werkt met de Actieve Rust Leermethode ©. De basis van deze methode is innerlijke rust en bewustwording. Door je bewust te zijn van jezelf en op je eigen manier innerlijk rustig te worden, ben je in staat om je baby te laten ontspannen. Vanuit deze rust kun je intuïtiever en gerichter masseren en je baby geven wat hij op dat moment nodig heeft.

De Tibo babycomfortmassage kent speciale technieken die ontwikkeld zijn door Tineke Bos (Tibo opleidingsinstituut). Deze babycomforttechnieken zijn ontstaan ​​door haar jarenlange ervaring met te vroeg geboren, overprikkelde en zieke baby’s. De babycomfortmassage biedt je babycomfort, rust en comfort. Deze technieken kunnen direct na de geboorte toegepast worden.

Individuele cursus babymassage (drie lessen)

Iedere baby heeft zijn eigen behoefte, zijn eigen verhaal. Daarom heb ik ervoor gekozen om de individuele cursus bij jou thuis te geven. Het voordeel hiervan is dat je baby in de vertrouwde omgeving kennis kan maken met de babymassage. In alle rust en in je eigen tempo leer ik je massagetechnieken, die speciaal afgestemd worden op je baby en jou.

Gedurende de cursus van drie lessen is er ruimte om onderwerpen te bespreken waar jij behoefte aan hebt, zoals: masseren bij buikkrampjes, voorkeurshouding van je baby en het omgaan met huilen.

Bij aanvang van de cursus ontvang je een reader met de babymassagetechnieken en een flesje natuurlijke massageolie. Hiermee kunnen jij en je baby ook buiten de lessen om genieten van babymassage. Na deze cursus ben je in staat om een ​​volledige massage aan je baby te geven.

Je kunt met de cursus starten in de periode tussen geboorte en kruipen. Als je partner, moeder of zus het leuk vindt om bij de babymassage les aanwezig te zijn, is zij / hij van harte welkom bij de les.

Ik geef de cursus in de regio Wateringen, Westland, Rijswijk, Den Haag en Delft.

 

Cadeaubon

Een origineel en waardevol cadeau voor ouder en baby. Leuk voor een babyshower of als kraamcadeau.De waarde van de cadeaubon mag je zelf bepalen. Wil je een cadeaubon bestellen? Stuur een mail met daarin het gewenste bedrag en eventueel een persoonlijke boodschap. Na bevestiging en betaling kun je de bon afhalen of wordt de bon per post naar je toegestuurd (exclusief verzendkosten).

Tarieven

Individuele cursus babymassage bij jou thuis:
3 lessen van 60 minuten € 165,00

Buiten een straal van 10 kilometer vanaf mijn woonadres in Wateringen wordt € 0,30 per kilometer reiskosten in rekening gebracht. Het aantal kilometers wordt berekend via de ANWB routeplanner.

Heb je een vraag of wens die afwijkt van het aanbod op deze website? Neem dan gerust contact op. Ik bekijk graag de mogelijkheden.