Babymassage na een moeilijke start

Een moeizame bevalling, een keizersnede, prematuur geboren baby en/of opname in de couveuse kan ontzettend veel impact hebben. Op jou als ouder, maar ook op je baby. Massage vervult de intense behoefte van je baby om dicht bij jou te zijn. Het geeft de geborgenheid en de rust die je baby zo nodig heeft om te groeien.

Als babyconsultant heb ik een stevige basis ontwikkeld om begeleiding op maat te geven. Hiermee kan ik ouders en baby begeleiden bij problemen die ontstaan zijn in de zwangerschap, tijdens de geboorte of in de eerste levensweken.

Babymassage versterkt je vertrouwen

En dan ‘eindelijk naar huis’! Dit zorgt voor blijdschap, maar aan de andere kant zie je ook de kwetsbaarheid van je baby. Baby’s met een moeilijke start zijn vaak prikkelbaar, schrikachtig en kunnen iets vaker huilen. Eenmaal thuis ben je op jezelf aangewezen. Je kunt je onzeker voelen. Babymassage heeft een positieve uitwerking op de gevoelens van jou als ouder. Het versterkt je vertrouwen in het ouderschap. Zodat jij weer durft te vertrouwen op je moeder- of vadergevoel.

Aanrakingen zijn fijn

In het ziekenhuis heeft je baby waarschijnlijk medische behandelingen ondergaan. Hierdoor kan je baby een negatieve ervaring hebben op het gebied van aanrakingen. Een massage helpt jouw baby te ervaren dat aanrakingen wel fijn zijn. Bovendien bevordert de massage de groei en de ontwikkeling van je baby.

Babymassage geeft ontspanning

Door alle gebeurtenissen rondom de bevalling en de zorgen over de gezondheid van je baby, kun je nog lange tijd emotioneel zijn. Hierdoor kan het soms moeilijker voor jou zijn om de leuke en fijne momenten met je baby te zien. Masseren in alle rust helpt jullie weer (leren) te ontspannen en van het fijne, knusse moment met elkaar te genieten.

Wanneer je – om welke reden dan ook – je baby niet zelf wilt/kunt masseren, bied ik de mogelijkheid om je baby te behandelen. Vanzelfsprekend ben je tijdens de behandeling aanwezig.

Voor meer VoetreflexPlus